Streekproducten

 

Dat wat lekker is, is dicht bij huis te vinden. Bijna alle ingrediënten die ik in mijn producten gebruik zijn van Nederlandse bodem. Ik werk met spelt en rogge uit het IJsseldal en met tarwe van de Lingehof in Hemmen. Op aanvraag werk ik ook met andere regionale granen. 


Het is mooi om door de graanvelden te lopen waar het brood zijn oorsprong heeft.

En de afstanden zijn kort, van graan tot brood. De spelt en rogge worden door Willy Gooiker geteeld op zijn akkers in Wilp (www.biogodico.nl).  Korenmolen De Leeuw in Lettele (www.korenmolendeleeuw.nl) verwerkt het graan op ambachtelijke wijze tot meel. 

De tarwe waar ik mee werk wordt door André Jurrius verbouwd op zijn Ekoboerderij De Lingehof in Hemmen (www.degroenekring.nl/lingehof/news.php). Op korte afstand hier vandaan, in molen De Vlijt in Wageningen (www.molendevlijt.nl), wordt het gemalen.

De wijn voor mijn wijnbrood komt van wijnhoeve Colonjes uit Groesbeek, een streek die bekend is om de goede wijnen. www.wijnhoevedecolonjes.nl

Alle producten zijn zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest geteeld.

Lees verder: natuurlijk en eerlijk