Workshops voorjaar 2018

Workshops en opleidingen vinden plaats in de bakkerij winkel op Thijmstraat 119 in Nijmegen.

 

Workshop De Basis van Brood

Heb je altijd al brood willen bakken? In deze workshop maak je kennis met het oeroude proces van brood bakken. Op ambachtelijke wijze maak je een brood, van begin tot eind. Er is volle aandacht voor het proces en voor de vragen die hierin rijzen. Geniet van je eigen creatie.

In de workshop van drie uur, De Basis van Brood leer je alle stappen kennen van het ambachtelijk maken van een brood. In de workshop van vijf uur wordt daarnaast gewerkt met verschillende graansoorten.

 

De Basis van Brood        ma 29 januari   18:30 - 21:30   VOL

                                                      di 6 maart         13:00 - 16:00 

                                                      ma 23 april       18:30 - 21:30   VOL

       EXTRA WORKSHOP          di 18 juni        18:30 - 21:30

Kosten:  € 45,-   De prijs is inclusief lesmateriaal en drankjes. De zelfgemaakte broden neem je mee naar huis.

Schrijf je hier in.

 

Bakken met verschillende graansoorten         maandag 26 februari  17:00 - 22:00

Kosten:  € 59,-   De prijs is inclusief lesmateriaal, broodmaaltijd en drankjes. De zelfgemaakte broden neem je mee naar huis.

Schrijf je hier in.

 

Puur desem

In deze workshop leer je brood bakken met puur zuurdesem. We gaan in op de verschillen tussen de directe methode van deeg zetten en de indirecte methode, met een voordeeg. Je krijgt uitleg over het maken en onderhouden van een zuurdesemcultuur. We geven hierbij aandacht aan desemculturen van verschillende graansoorten. En uiteraard bakken we hiermee. Je maakt je eigen desemstarter zodat je voortaan hiermee thuis kunt bakken.

Om deel te nemen is enige kennis van brood bakken gewenst.

ma 12 februari    16:00 - 22:00

di 24 april            11:00 - 17:00

Kosten: € 69,-  De prijs is inclusief lesmateriaal, broodmaaltijd en drankjes. De zelfgemaakte broden neem je mee naar huis.

Schrijf je hier in.

 

Gevuld brood

Met de Paasdagen in het vooruitzicht een mooi thema. We richten ons in deze workshop op gevuld brood, het aanvullen van je basisdeeg met diverse ingrediënten. Je krijgt uitleg over de ingredienten die je hiervoor kunt gebruiken: noten, fruit, gedroogd fruit, amandelspijs. Je stelt je eigen recepten samen, je berekent de vulling, weegt af en volgt de overige stappen van het proces. Je neemt mooie recepten en heerlijke broden mee naar huis. Om deel te nemen is enige kennis van brood bakken gewenst.

maandag 26 maart   17:00 - 22:00

Kosten: € 69,-  De prijs is inclusief lesmateriaal, broodmaaltijd en drankjes. De zelfgemaakte broden neem je mee naar huis.

Schrijf je hier in.

 

 

Workshops voor groepen

Voor groepen en organisaties verzorgt De Streekbakker workshops op aanvraag. Naast de opleidingslocatie van De Streekbakker op Thijmstraat 119 in Nijmegen kan de workshop op elke andere gewenste locatie gegeven worden. Dan werken we met de mobiele houtoven. 

In overleg zijn er allerlei mogelijkheden, variërend in tijd, aantal mensen, doel (e.g. teambuilding), thema (e.g. seizoensbrood, feestbrood).

Zie ook Workshops voor groepen